031-352 00 00 INFO@GENKI.SE

Har du en ursäkt att inte träna?

 

 

  • Jag har inte tid

    Visste du att det räcker med 30 minuter två gånger i veckan för att få märkbara resultat? Vilket rent konkret är 0,6 %  av din tid. Hur många procent av din tid lägger du idag på att titta på tv, surfa på telefonen, slappa på soffan eller liknande? Ibland kan det också vara så att det är barnen som gör det svårt att få till tiden. Men då finns våra barnpassare nära till hands för att hjälpa dig. Visste du att du dessutom förlänger ditt liv med 3-5 friska timmar för varje timme du tränar? 

    Jag passar inte in

  • Är du en människa? Som hade mått bra av att träna? Ja, men då passar du ju in klockrent! Hos oss kliver du in precis som du är.  Det är familjärt, prestigelöst, personligt och ett ställe som ska kännas som ditt andra hem. Vi har dessutom alltid 40 dagar öppet köp på våra medlemskap. Så skulle du känna att det inte var din grej så är det ju inte värre än att du skickar ett mail och säger upp kortet. Så vad är det värsta som kan hända? Och framförallt.. Vad är det bästa som kan hända? 

     

  • Jag har aldrig varit på gym innan

    Vad spännande! Då har du massor av roligheter som väntar. Tänk va tråkigt livet skulle vara om du hade provat allt som finns att göra. Kul att veta är att dom flesta som börjar träna hos oss aldrig satt sin fot på ett gym innan. Tänker man efter så är ju allt i livet någon gång “första gången”. På Genki får du dessutom extra mycket hjälp i början i form av gymintro, träningsprogram och hälsoanalys med personlig tränare så du känner dig trygg och har koll på läget. 

     

  • Jag går redan mina långpromenader

    Woho! Då har du ju en bit av hela hälsopusslet klart. Men för att det ska bli ett helt hälsopussel så behöver du göra mer än så. Det bästa är att kombinera vardagsrörelse, styrka och kondition där du utmanar kroppen mer än vad du gör i din vardag. Så ett gymkort på detta och du är på god väg mot en riktigt bra hälsa! Visste du att regelbunden träning dessutom halverar risken att drabbas av åldersdemens? Och även minskar risken för bröstcancer med hela 20 procent?  

     

  • Jag har redan ett fysiskt jobb 

    Har du ett jobb där du styrketränar alla muskelgrupper, konditionstränar, belastar dig liksidigt under dagen och får till en god rörlighet på det? Woho! Då kan du skippa gymkortet faktiskt. Men sannolikheten att det är så är ganska obefintlig. Till och med när man arbetar inom träning som vi gör, så behöver vi också komplettera den med det vi saknar i vardagen. Många arbeten innebär ofta monotona rörelser, vilket sedan kan leda till obalans i muskulaturen. Detta kan i sin tur leda till skador, dålig rygg och problem med hållningen. Din kropp formar sig efter hur du använder den, så genom regelbunden träning håller du dig balanserad. 

     

  • Jag har ingen att träna med 

Cirka 25 % av alla i kommunen tränar hos oss, så sannolikheten att du inte känner någon du vill träna med är rätt låg. Hos oss finns det massor av superhärliga människor i alla åldrar där många faktiskt träffar nya vänner för livet. Sen en till sak.. Det är ju helt okej att träna själv också. Det kan ju vara skönt i sig med lite egentid ibland, eller hur?

 

  • Jag sportar redan mycket 

    Om du tränar fotboll, handboll, padel eller andra konditionssporter så får du bättre resultat av att kombinera det med styrketräning och du minskar också risken för skador. All enformig träning sliter även om träningen är bra. Allt som oftast behöver man komplettera får att kroppen ska hålla starkt genom livet.

     

  • Jag har för ont i kroppen

    Oj! Då är det verkligen en god idé att börja träna. Fibromyalgi, reumatism, knäskador, ryggont, huvudvärk.. Dessa är vanliga problem som kan påverka motivationen. Men träning är faktiskt bra för dig! Dina muskler är det som bär upp dig, skyddar dig och får alla dina muskler att sammarbeta på ett bra vis så du håller dig balanserad genom livet. Så fort du blir inaktiv (vilket man ofta blir när man har ont) så tappar du i regel muskelmassa som också leder till mer smärta/problem på sikt. Det är faktiskt väldigt sällsynt att man har en åtkomma som gör att man får sämre hälsa av att träna.

  • Alla på gym är vältränade

Detta är verkligen en av dom största myterna genom tiderna. Det är helt vanliga människor i alla åldrar, storlekar och former som är på gym. Dom flesta har faktiskt aldrig satt sin fot på ett gym tidigare. Men för att göra det extra tydligt: Om du går in på ICA och ser dig omkring, så är det ungefär samma typer av människor på Genki. (Alltså helt vanliga Svenssons)

  • Jag väntar tills jag är motiverad

Och när blir det? Det är svårt att få det mer ospecifikt än så. Detta är faktiskt en vanlig ursäkt som ofta upprepar sig genom större delen av livet. Varför vänta på motivationen när du aktivit kan skapa den istället? Ta tag i “ratten” och se till att det händer. När du tar beslut som är bra för dig och din hälsa så kommer hjärnan tillslut att belöna dig för det i form av mer energi, glädje, mer självförtroende och mer där till som tillslut leder till ökad motivation.

 

  • Ingen idé. Jag lyckas aldrig hålla i träningen

    Samma strategi leder ofta till samma resultat. Kanske är det bara så enkelt att du behöver byta strategi? Börja först att identifiera vad det är som gjort att det inte blivit av. I regel brukar det vara “när man hamnar ur rutin”. Det vill säga när semestern kommer, när man blir sjuk, när alla i släkten fyller år, när man behöver vabba osv. Vi som arbetar med träning brukar bland annat tipsa om att planera för det oplanerade istället. Gör en plan A, en plan B och en plan C i dessa vanliga situationer som uppkommer. I receptionen hos oss är nästan alla personliga tränare som mer än gärna delar med sig av sina trips och trix för att du ska hålla igång.

  • Jag tar det på måndag

Om du frågar dig själv hur många gånger du tänkt så utan att det gett resultat. Vad får du då för svar? Vi människor har nämligen en förmåga att vilja börja om när något gått fel istället för att göra det ”näst bästa”. Börjar man om på nytt så räknas inte gårdagen… Eller? 

  • Det är för dyrt att träna

Om du tänker att du hittar en bil till försäljning som egentligen kostar 100.000 kr men den är på utförsäljning för 50.000 kr. Känns bilen dyr eller billig? Förmodligen känns den billig i jämförelse vad den är värd. Majoriteten kör faktiskt oftast runt i en bil som man betalar 1000-4000 kr i månad på. Men du vet väl om att ditt viktigaste färdmedel egentligen är din kropp? Så varför är inte den värd några hundralappar i månaden? Du kan köpa en ny bil men det är svårare att köpa en ny välfungerande och frisk kropp. 

Fler utsäkter? Skriv dom här så kontaktar vi dig med lösningar

Bemannat

Mån
9 - 20
Tis
9 - 20
Ons
9 - 20
Tors
9 - 20
Fre
9 - 18

Öppet

Mån
4 - 24
Tis
4 - 24
Ons
4 - 24
Tors
4 - 24
Fre
4 - 24
Lör
4 - 24
Sön
4 - 24

Rävlandav. 21

517 91 Bollebygd

Google maps →

Fri parkering

100 m från buss

031-352 00 00