031-352 00 00 INFO@GENKI.SE

Hälsoanalys med PT

899 :-

Som medlem så ingår en hälsoanalys i ditt fullvärdiga medlemskap utan kostnad.

.

R

98,6 % träffsäkerhet

R

Medicinskt klassad

R

Garanterat nöjd eller pengarna tillbaka

På Genki jobbar vi med att förebygga problem så att du slipper kostsamma, tidskrävande och smärtsamma läkarbesök längre fram i livet.

Nu kan du boka en hälsoanalys tillsammans med en av våra personliga tränare för att få hjälp med hur just du på bästa sätt kan förebygga problem och stärka din kropp för framtiden.

Till vår hjälp har vi vår medicinskt klassade Inbody 770-maskin med hela 98.6 % i träffsäkerhet vilket garanterar en extremt hög precision på mätningen.

Frågor

Vi börjar analysen med att ställa frågor om din bakgrund, träningserfarenhet, eventuella skador eller sjukdomar och målsättning.

Här analyserar vi vad som fungerar bra och vad som fungerat mindre bra i din utvecklingshistorik.

Funktionstest

Baserat utifrån dina svar våra frågor så testar vi dig sedan i ett anpassat funktionstest. Har du exempelvis problem med knäna så kollar vi av ditt belastningsmönster i enklare rörelser. 

Har du problem med dålig hållning eller begränsad rörlighet så testar vi funktion i rygg och samarbete mellan dina olika muskelgrupper.

Feedback

I slutet av analysen får du den personliga tränarens bedömning. Om du vill, har du även möjlighet att titta på alternativ till en plan för att mer effektivt få hjälp att nå dina mål.

Här presenterar vi olika alternativ som vi tycker hade passat dig baserat på dina resultat.

Bra att veta är att du kan använda ditt friskvårdsbidrag till personlig träning.

Se hälsan inifrån

Genom vår unika InBody 770 kan du se din kroppssammansättning

Muskulaturen

Det är bevisat att en bra och balanserad muskelmassa är ditt bästa skydd mot skador och sjukdomar. Genom att stärka muskulaturen så minskar du risken för dålig hållning som leder till ryggproblem, ledproblematik, felbelastningar och inflammationer. Du ökar också din blodcirkulation som motverkar vätskeansamlingar och stärker din läkningsförmåga. 

Du kan se på muskelmassan som människans rustning. Den har i uppgift att skydda oss från skador – både från yttre trauman och från slitage, och avlastar våra leder för att de ska hålla under hela våra liv. Det är därför som styrketräning är så effektivt på att lindra symptom från bland annat artros.  

En bristfällig muskulatur är vanligt eftersom våra muskler inte alltid får den stimuli de behöver i vår vardag, vilket kan leda till stora problem om man inte uppmärksammar det. Förutom skador och slitage så kan du bland annat få svårt att gå ned i vikt och även behålla slutvikten om muskelmassan är för låg. Därför är det viktigt att se över sin muskulatur så man lägger upp träningen och kosten på rätt sätt. 

Muskelsymmetrin

Om din kropp är osymmetriskt i muskulaturen så tvingas din kropp att finna nya rörelsemönster under belastning för att komma runt sina svagheter. Detta leder så småningom till belastningsskador, som i sin tur tvingar in kroppen i ytterligare nya rörelsemönster, som leder till nya krämpor och skador.

Genom att ta reda på din muskelsymmetri så kan vi få svar på eventuella kroppsliga problem, ofta innan de överhuvudtaget uppstår, och på så vis både förebygga och åtgärda dem genom att anpassa din träning.

Fettmassan

En vikt säger ju egentligen inte så mycket om ditt innehåll i kroppen. Det viktiga är att ta hänsyn till alla komponenter som kroppen består utav – som skelett, vätska, muskelmassa och givetvis fett. Därför är det mycket mer effektivt att istället titta på mängden fett i kroppen – både i massa och procentuellt.

Just mängden fett du har på kroppen påverkar ditt mående mer än vad du kanske tror. Känner du dig ofta trött och kanske även har lätt att samla på dig vätska? Kanske beror det på att din fettprocent är för låg eller att den har blivit för hög.

Vanligast är att fettprocenten blivit för hög och det kan i sin tur leda till ökad risk för inflammation, cancer och kan också påverka dina fettceller negativt. Finns det inte tillräckligt med muskelmassa så kan det också påverka dina leder och ditt skelett negativt. Ibland kan fettprocenten vara för hög trots att man inte har någon övervikt, och då är det väldigt viktigt att upptäcka det då vi ofta kan vara ovetandes.

Genom att mäta mängden fett i förhållande till övriga komponenter i din kropp kan du få en tydligare uppfattning av vad en rimlig målbild är, hur du på bästa sätt tar dig dit, och hur långt ifrån ditt mål du står idag.

Viscerala fettet

Det viscerala fettet är det inre fett som lagt sig kring dina organ. Detta fett syns inte alltid utanpå och det är något de flesta inte är medvetna om.

En för stor mängd fett kring organen försvårar deras arbete och har en direkt koppling till många allvarliga sjukdomar och komplikationer. Det leder bland annat till en förhöjd risk att drabbas av diabetes typ-2, hjärt- och kärlsjukdomar, stroke, blodpropp, rubbade kolesterolvärden, och har även en direkt korrelation till förhöjt blodtryck, som i sin tur kan leda till ytterligare komplikationer.

Det är vanligt att ha ett för högt visceralt fett utan att vara medveten om det. Ofta blir vi inte medvetna om något hälsoproblem överhuvudtaget förrän ett större problem uppstår – som exempelvis diabetes typ-2 eller en blodpropp.

Genom att ta reda på mängden visceralt fett i din kropp kan du identifiera riskerna att drabbas av dessa sjukdomar och istället motarbeta dem innan de uppstår.

Vätskebalansen

De flesta vet att det är viktigt att dricka vatten. Men det är inte bara mängden vätska, utan även hur väl vår kropp sorterar den, som påverkar vår hälsa.

Genom att mäta vätskan både innanför och utanför cellerna får vi reda på fördelningen av den, vilket är en väldigt relevant faktor för många av kroppens grundläggande funktioner.

En rubbad vätskebalans kan tyda på bland annat svullnader och inflammationer, cirkulationsrubbningar, vissa näringsbrister, nedsatt njurfunktion, nedsatt hjärtfunktion, med mera.

Genom att ta reda på vår vätskebalans kan vi få en inblick i vår kropps grundläggande hälsa och en fingervisning kring hur vi kan påverka den för att hjälpa kroppen på traven. Vätskebalansen kan vi nämligen påverka genom bland annat vår kosthållning och aktivitetsnivå.

Cellhälsan

Visste du att du kan bromsa åldrandet genom att stärka dina cellvärden och på så vis öka oddsen att leva ett långt och friskt liv?

Det är naturligt att vårt cellvärde blir lägre allteftersom vi åldras. De är ju trots allt en del av oss, och de åldras också. Men de påverkas även av faktorer som vi kan styra som livsstil, kostvanor, rökning, alkohol, rörelse, övervikt/undervikt, muskelvolym och mycket mer.

Cellvärdet är avgörande för dina cellers integritet och deras förmåga att distribuera vatten. Det har en direkt koppling till cellmembranets funktion, vars uppgift bland annat är att förhindra intrång i våra celler från toxiner och annat avfall.

En enklare förklaring av cellmembranet är att det har en liknande funktion som huden har för en människa – den skyddar våra ömtåliga inre delar från omvärlden. Kan du föreställa dig hur mottaglig du skulle vara för en lång rad sjukdomar om du inte hade någon hud?

Därför är cellhälsan mycket viktig, och genom att ta reda på hur din kroppssammansättning ser ut kan vi som personliga tränare hjälpa dig att förbättra din cellhälsa. Detta leder i sin tur till att du får ett bättre skydd mot sjukdomar, blir piggare och ökar dina odds att leva ett långt och friskt liv.

Vill du boka en hälsoanalys?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar en personlig tränare dig.